Samba

Samba

lördag 7 juli 2012

Besök på Tinniwinnies Kennel


Förrförra helgen var vi på besök på Tinniwinnies Kennel där Samba kommer ifrån. Vi bilade dit upp med Ulle & Micke och deras tre små pinnar Laban, Nemo och Ollie. Väl framme var en annan uppfödare där med sin partner och sina hundar så totalt var vi 29 hundar och 7 personer. Kenneln hade nämligen 10 söta små valpar på 6 veckor. 5 st dvärgpinschervalpar och 5 st borzoivalpar. De små dpvalparna var inte större än en hand och livliga småttingar medans borzoivalparna redan var större än de vuxna dvärgpinschrarna och mer loja och lugna till sättet. Otroligt söta och goa allihopa.

Det var väldigt mysigt att umgås och vi åt gott och busade med hundarna och valparna. Vi fick sova över hos Elisabeth och Christian som äger kenneln i deras fantastiska hus som är väldigt gammalt och liknar en herrgård. Jag och Samba fick sova i ett eget jättestort rum som var ungefär lika stort som mitt eget vardagsrum. Jag som brukar ha svårt att sova borta slappnade av utan problem med Samba tätt intill under täcket. Samba kände igen sig och sprang iväg på egna äventyr ibland och gosade med både Elisabeth och Christian, något hon bara gör med människor hon tycker väldigt mycket om. Hon var också väldigt lugn till min förvåning, hon skällde inte alls så mycket som jag förväntat mig och när kvällen kom gick hon och la sig under en filt och somnade trots alla hundar och människor runt omkring.

På söndagen bakade Elisabeth en jättegod kladdkaka som vi festade på och sedan gick vi ut en sväng på ängen som är inhängnad bakom deras hus, stort som flera fotbollsplaner. Och där hittade alla hundarna ett perfekt ställe att rulla sig på, nämligen på en död mus, uuuäääähhhh!!!!!!! Samba luktade päck så det blev en dusch när vi kom hem på kvällen.

Något som var skönt var att Sambas brorsa Nemo lugnat ner sig och försökte inte rida på Samba som han gjort tidigare, så det blev lite mer avslappnat för alla. Däremot kände mamma Amie igen Samba och satte henne på plats det första hon gjorde när hon såg Samba. Så Samba var lugn som en filbunke resten av helgen haha.

Ett stort tack till Elisabeth Gyllenswärd och Christian Lagerek på Tinniwinnies kennel för deras gästvänlighet.

Tinniwinnies Kennel

En borzoi och en massa pinnar.

En liten borzoivalp på 6 veckor.

En liten dvärgpinschervalp på 6 veckor.

Samba busar med de små.

Samba busar med valparna.

Utsikt från altanen.
Bus, bus, bus.

Små rumporna, små rumporna....

Samba spanar.

Inhängnad hage bakom huset.

Alla busar hej vilt.

Man ser huset från hagen.

Bus och ännu mera bus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar